Vrijheid

 

Motorrijden is bijna synoniem aan vrijheid. Het is heerlijk om te rijden en met de motor heb je geen last van files en parkeerproblemen. Heb jij ook het motorvirus te pakken kom dan bij ons lessen en ervaar de bewegingsvrijheid en de fun om motor te rijden. 


Met de invoering van de nieuwe richtlijnen is er veel veranderd aangaande de leeftijd en het soort rijbewijs. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je naar de site van de overheid of stuur een mailtje of bel even over de nieuwe regels.


http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/motorrijbewijs-rijbewijs-a1-a2-a

 

Voordat je met lessen kunt beginnen moet je eerst een theoriecertificaat halen of in het bezit zijn van een rijbewijs B. Om het examen verkeersdeelneming af te mogen leggen moet je in elk geval het theoriecertificaat en het certificaat van het examen voertuigbeheersing hebben. Geef je dus tijdig op zodat wij een examenplek voor je kunnen boeken.

 

Het examen bestaat uit twee praktijkonderdelen met als eerste voertuigbeheersing en later verkeersdeelneming. Je begint dus met het leren beheersen van de motor met 12 bijzondere verrichtingen waarvan je er 7 moet laten zien op je examen. Heb je er 5 goed dan ben je daarvoor geslaagd en ga je zelfstandig rijden in het verkeer. Motorrijders zijn kwetsbaar, het is dus belangrijk dat je een goede opleiding geniet met goed materiaal. Wij hebben alle know-how in huis, een ervaren instructeur en twee Honda's CBF 500 met ABS, een systeem dat voorkomt dat de wielen blokkeren, onmisbaar bij de remproeven en de verkeersdeelneming. Voor beide categorieën dezelfde motor maar met een lager aantal Kw.

 

De instructeur rijdt op een motor achter je aan en heeft contact met je via een portofoon om je de nodige instructies te kunnen geven. Kun je zelfstandig en veilig rijden en voldoe je aan de eisen van het CBR dan kun je het examen verkeersdeelneming afleggen.

 

Jassen, helmen en handschoenen zijn op de verkeersschool aanwezig, draag zelf zorg voor goede schoenen die je enkels beschermen.

 

Ook voor de motor geldt dat je zelf het tempo bepaalt waarin je opgeleid wilt worden. Ga je één of meer keren in de week lessen of wil je een versnelde opleiding? Je kunt je rijbewijs in je vakantie halen of lessen in het weekend. Alles is bespreekbaar en vragen kun je altijd stellen, persoonlijk, telefonisch of via de mail.